Paralaksa tła

Inspiracja na śniadanie – owsiane placuszki z owocami

29 lipca 2016
Ibiza – wyspa, która nigdy nie śpi
27 lipca 2016
Zazdrość
1 sierpnia 2016

Uwielbiam weekendowe poranki. Z reguły nie nastawiam budzika i pozwalam sobie na dłuższy sen. Staram się, aby weekendy upływały bez pośpiechu, abym mogła działać powoli i bez presji czasu. Istotnym i baaardzo przyjemnym elementem weekendowych poranków są dla mnie śniadania. Mam więcej czasu na zabawy w kuchni, dlatego zawsze staram się przygotować coś pysznego i pożywnego. Na szczęście mamy w mieszkaniu balkon. Dzięki temu wiosną i latem, jeśli tylko dopisuje pogoda, możemy jeść na zewnątrz, co dla mnie jest opcją wręcz wymarzoną. Moim śniadaniowym faworytem od pewnego czasu są wszelkiego rodzaju placuszki. Uwielbiam śniadania na ciepło, które są sycące, a ponadto cieszą zarówno oko, jak i podniebienie. Moja dzisiejsza propozycja to placuszki owsiane.


WYKONANIE

Wszystkie składniki wrzuć do miski i zblenduj na gładką masę. Jeśli uznasz, że masa jest za rzadka, dodaj płatków owsianych, aby uzyskać odpowiednią konsystencję. Następnie na rozgrzanej patelni uformuj placuszki i smaż na wolnym ogniu z obydwu stron. Proponuję podawać z jogurtem naturalnym (sosik widoczny na zdjęciu to twaróg wymieszany z jogurtem naturalnym, ksylitolem i laską wanilii - pycha !) i świeżymi owocami – wybór dowolny . U mnie zazwyczaj są to truskawki, borówki i mięta, bo lubię mieć na talerzu dużo kolorów – pięknie wygląda i doskonale smakuje.

Zapraszam do wypróbowania:-)

2 Komentarze

  1. AGNIESZKA WILK napisał(a):

    Świetnie wyglądają te placuszki! Super talerzyk i zdjęcie cudne!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *