Paralaksa tła

Inspiracja na śniadanie – zapiekana jaglanka z cynamonem, kokosem i jabłkami

Inspiracja na śniadanie – zapiekana owsianka z gruszką i cynamonem
7 listopada 2016
Dietetyczny sernik na owsianym spodzie – mój pierwszy sernik :-)
16 listopada 2016

Dzisiaj podzielę się z Wami moim hitem jeśli chodzi o śniadaniowe odkrycia ostatnich dni. Mowa o warstwowej, zapiekanej jaglance z cynamonem, kokosem i jabłkami. Bardzo prosta w wykonaniu, smakuje wyśmienicie i idealnie wpisuje się w sezon ciepłych śniadań, najlepiej jedzonych pod kołdrą :)

WYKONANIE

Jabłka obierz i pokrój w cienkie plastry. Mleko i wodę wlej do garnka, dodaj kaszę jaglaną i gotuj pod przykryciem do momentu, aż kasza wchłonie cały płyn. Następnie dodaj słodzidło, cynamon i wiórki kokosowe, całość dokładnie wymieszaj. Kaszę podziel na dwie części. Jedną część ułóż na dnie naczynia żaroodpornego, przykryj warstwą jabłek, na jabłka wyłóż pozostałą kaszę. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekaj przez około 25 minut. Gotowe :)

Przypominam, że listopad to miesiąc pachnący cynamonem. Zapraszam Was na poniższe blogi po jeszcze więcej przepisów na smakołyki z dodatkiem cynamonu :) Listopad smakuje cuuudownie :)

Ania i jej przepis na ciasto z pasternakiem, migdałami i pomarańczą KLIK

Aga i ciasto cynamonowo - jabłkoweKLIK

Karolina i bezglutenowe ciasteczka cynamonowe KLIK

Jeśli spodobał Ci się mój wpis, podziel się opinią w komentarzu lub kliknij kciuka w górę na Facebooku. Przypominam również, że codziennie możesz podglądać mnie na instagramie :-)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *