Paralaksa tła

Inspiracja na śniadanie – zapiekana owsianka z gruszką i cynamonem

Zupa – krem z dyni z dodatkiem mleka kokosowego i chili
29 października 2016
Inspiracja na śniadanie – zapiekana jaglanka z cynamonem, kokosem i jabłkami
14 listopada 2016

Cynamon... Chyba nie ma innej przyprawy, która tak mocno kojarzyłaby mi się z jesienią, długimi wieczorami, kocem i herbatą. Nigdy nie byłam jego wielką fanką i unikałam go w przygotowywanych przez siebie potrawach. Ostatnimi czasy postanowiłam dać mu szansę, a powód ku temu jest dobry - listopad to miesiąc, w którym wraz z innymi blogerkami przygotowujemy potrawy z dodatkiem cynamonu. Zapraszam do zerknięcia na pozostałe blogi, do których linki podam na końcu wpisu. A teraz pora na mój przepis. Śniadania na ciepło to opcja idealna na chłodne poranki. Przygotowanie tej propozycji zajmie Ci nie więcej niż 5 minut, a później tylko 20 minut w piekarniku i gotowe :)

WYKONANIE

Płatki owsiane wymieszaj z jajkami, mlekiem, ksylitolem i proszkiem do pieczenia. Wyłóż do naczynek. Obraną gruszkę umieść pomiędzy płatkami (PS. nie popełniaj mojego błędu i wybierz takie gruszki, które będą miękkie. Ja kupiłam twarde i takie już zostały, nawet po wyjęciu z piekarnika) i posyp cynamonem. Całość wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez około 20 minut. Gotowe :)

Jeśli tak jak ja lubisz śniadania na ciepło, ta propozycja z pewnością przypadnie Ci do gustu. Smacznego !

Jeśli spodobał Ci się mój wpis, podziel się opinią w komentarzu lub kliknij kciuka w górę na Facebooku. Przypominam również, że codziennie możesz podglądać mnie na instagramie :-)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *