Paralaksa tła

Jagielnik snickers – moja wersja

Jabłkowe racuszki we wersji fit
8 listopada 2017

Uwielbiam Święta Bożego Narodzenia. Cały ten okres przedświąteczny, krzątanina, świąteczne piosenki co chwilę puszczane w radio, to wszystko co roku sprawia mi ogromną radość. Święta lubię także ze względu na fakt, iż jest to okres totalnego resetu. Wówczas nie trenuję, nie liczę kalorii i bez najmniejszych wyrzutów sumienia celebruję ten czas w otoczeniu bliskich. Gorąco NIE namawiam do trzymania diety w trakcie świąt. Natomiast gdy nastanie styczeń i ponownie zaczniemy przygotowywać swoje ciała na nadchodzący sezon krótkich spodenek, dzisiejszy przepis będzie jak znalazł :)

Dzisiaj w roli głównej obłędnie pyszny jagielnik a'la snickers :)

WYKONANIE

Daktyle odsącz z wody, następnie za pomocą blendera dokładnie połącz z resztą składników. Powstałą masę równomiernie rozprowadź na dnie tortownicy.

Kaszę jaglaną bardzo dokładnie opłucz. Następnie zalej mleczkiem kokosowym, dodaj wodę i gotuj na wolnym ogniu do momentu, aż kasza wchłonie cały płyn. Trwa to około 20 minut. Przez ten czas należy często mieszać kaszę, ponieważ łatwo może się przypalić. Gdy kasza jest już odpowiednio klejąca i cały płyn został wchłonięty, zdejmujemy ją z ognia, dodajemy słodzidło, można również dodać odrobinę ekstraktu waniliowego. Następnie bardzo dokładnie blendujemy, do uzyskania jednolitej konsystencji. Tak przygotowaną masę wykładamy na nasz spód.

Daktyle odsączamy z wody, dodajemy masło orzechowe i dokładnie blendujemy. Powstałą masę wykładamy na nasz jaglany "ser" i posypujemy orzechami arachidowymi. Olej kokosowy rozpuszczamy, dodajemy kakao i słodzidło, całość mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji i polewamy orzechy.

Wesołych Świąt ! :)
Jeśli spodobał Ci się mój wpis, podziel się opinią w komentarzu lub kliknij kciuka w górę na Facebooku. Przypominam również, że codziennie możesz podglądać mnie na instagramie :-)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *