Paralaksa tła

Lekkie ciasto kokosowe z truskawkami

Kokosowy pudding z tapioki z musem z mango – egzotyczny, bezglutenowy deser
29 maja 2017
Gofry owsiane z serkiem waniliowym i owocami
13 lipca 2017

Witam po dłuższej przerwie :) Wiosna i lato to moje ukochane pory roku. Uwielbiam co dzieje się wówczas z przyrodą, czuję zastrzyk nowej energii i każdą wolną chwilę najchętniej spędzałabym na świeżym powietrzu. Ponadto końcówka wiosny była dla mnie bardzo wytężonym okresem, miałam sporo obowiązków i mało wolnego czasu, co poskutkowało dłuższą nieobecnością na blogu. Teraz nareszcie łapię oddech :) Tyle słowem wstępu, przejdźmy do konkretów :D

...a konkretny niewątpliwie jest dzisiejszy deser. Jak wspominałam na facebooku, moja kuchnia w życiu nie widziała takiego bałaganu. Mimo, iż za pierwszym podejściem wszystkie składniki wylądowały na podłodze, to nie poddałam się! Po ogarnięciu tej katastrofy powtórnie zabrałam się do pieczenia i powiem Wam, że było warto! Dzisiaj w roli głównej ciasto kokosowe z truskawkami. Zapraszam po przepis ! :)


WYKONANIE

Jajka połącz ze słodzidłem i ubijaj mikserem około 15 minut do uzyskania puszystej masy. Ciągle ubijając dodaj olej kokosowy. Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia i dodaj do całości bardzo dokładnie mieszając. Powstałą masę przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, udekoruj kawałkami truskawek i piecz około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni.

Ciasto jest puszyste i lekkie, idealne na ciepłe dni. Spróbuj koniecznie :)

Jeśli spodobał Ci się mój wpis, podziel się opinią w komentarzu lub kliknij kciuka w górę na Facebooku. Przypominam również, że codziennie możesz podglądać mnie na instagramie :-)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *