Paralaksa tła

Śniadanie idealne – ryż na mleku kokosowym z sosem z mango

Gofry owsiane z serkiem waniliowym i owocami
13 lipca 2017
Jabłkowe racuszki we wersji fit
8 listopada 2017

Ryż na mleku kokosowym w miarę regularnie pojawia się w moim menu jako jedna z ulubionych, śniadaniowych propozycji. W sumie to nie wiem, dlaczego dopiero teraz dzielę się przepisem - lepiej późno, niż wcale :)

Zwieńczeniem całości jest egzotyczny koktajl z mango, który świetnie współgra z kokosem. Jednak jeśli nie masz mango, możesz zastąpić je koktajlem z dowolnych owoców, albo zjeść solo - smakuje równie dobrze.


WYKONANIE

Mleko kokosowe i wodę wlej do garnka i zagotuj. Po zagotowaniu wsyp cały woreczek ryżu i słodzidło, gotuj na wolnym ogniu aż ryż wsiąknie cały płyn - około pół godziny. Pamiętaj o regularnym mieszaniu - inaczej może się przypalić. Pod koniec gotowania dodaj wiórki kokosowe i dokładnie wymieszaj. Pozostaw pod przykryciem na około 10 minut.

Mango obierz ze skórki, oddziel od pestki i zblenduj z jogurtem naturalnym do uzyskania gładkiego sosu. Polej przygotowany wcześniej ryż i gotowe ! :)

Jeśli spodobał Ci się mój wpis, podziel się opinią w komentarzu lub kliknij kciuka w górę na Facebooku. Przypominam również, że codziennie możesz podglądać mnie na instagramie :-)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *