Paralaksa tła

Warstwowy deser z kaszą jaglaną i kremem z awokado

Chlebek bananowy – mój sposób
13 grudnia 2016
Puszysty omlet z kremem kokosowo – czekoladowym i owocami
3 lutego 2017

Witajcie po dłuższej, świąteczno - noworocznej przerwie. Koniec wymówek - nie można już dłużej zwalać okładania diety na później "bo święta", "bo po świętach", "bo sylwester" itd. Czas się ogarnąć i zacząć jeść jak człowiek - zdrowy i zgrabny człowiek :D A jeśli miłość do słodyczy utrudnia Ci funkcjonowanie, skorzystaj z dzisiejszego pomysłu - na pewno będzie Ci łatwiej :)

WYKONANIE

Surową kaszę jaglaną przelej wrzątkiem, następnie zagotuj, odcedź i pozostaw do wystudzenia. Awokado obierz ze skórki, usuń pestkę i pokrój na niewielkie kawałki. Dodaj kakao i ksylitol lub inne słodzidło (na oko;)) i zblenduj do powstania gładkiego kremu. Na niewielkim ogniu rozpuść dwie łyżki miodu, dodaj płatki owsiane i dokładnie wymieszaj. Do wysokich szklanek (lub miseczek, jak kto woli) wyłóż najpierw warstwę jogurtu greckiego, następnie płatki owsiane, później warstwę kaszy jaglanej i na końcu warstwę kremu z awokado. Posyp migdałami lub wiórkami kokosowymi i jedz do woli, bez wyrzutów sumienia :) Smacznego :)

Jeśli spodobał Ci się mój wpis, podziel się opinią w komentarzu lub kliknij kciuka w górę na Facebooku. Przypominam również, że codziennie możesz podglądać mnie na instagramie :-)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *